üç böcek bir çiçek
Portakal, içerdiği C vitaminleriyle savunma mekanizmalarını kuvvetlendirirken, antioksidan özellikli madde hesperidini ile C vitaminin birleşmesi savunma etkisini çifte katlıyor. Mısırları haşlarken daha lezzetli olması için tencereye bir çay kaşığı şeker atın. Ayrıca mısır kabuklarını da yıkayıp, onları da koyabilirsiniz. Zeytinyağı'nın mide ve onikiparmak bağırsağı ülserleri üzerinde iyileştirici, ince bağırsakta kabızlığı önleyici etkisi olduğunu biliyor muydunuz? Balın saf olup olmadığını anlamak için, baldan bir kaşık alıp soğuk suda ezin. Su beyazlaşacak olursa, içinde un veya nişasta var demektir. Elma, güneş ışığı, kimyasal reaksiyonlar ve günlük yaşamın sebep olduğu stresten kaynaklanan zararlara karşı güçlü bir koruma sağlıyor. Protein, vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olan yumurta, özellikle çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimi açısından büyük önem taşır. Sebze haşlarken kokmasın istiyorsanız; suya biraz tuz ve sirke ilave edip köpük oluşumunu gördükten sonra sebzeleri atın. Ellerinizde oluşan sarımsak kokusunu çıkarmak için ellerinizi tuzla ovalayıp ardından sabunla yıkayın. Kokunun gittiğini göreceksiniz. Etlerinizi kızartmadan önce muhakkak tavanın kızgın, etin oda sıcaklığında olduğundan emin olun. Etleri sürekli çevirmeyin ki kurumasın. Yumurtanın taze olup olmadığını anlamak için bir kabın içine tuzlu su doldurup yumurtayı suya bırakın. Yumurta kabın dibinde yatay halde duruyorsa tazedir suyun üzerinde ise bayattır. Balığı dondurucuya kaldırmadan önce limon sıkın. Çözüldüğünde oluşan kokunun etkisi çok azalmış olur. Etin yumuşacık olmasını istiyorsanız eti pişirmeden önce limon suyuna bulayıp bekletin. Birkaç damla limon suyu ile et daha yumuşak ve lezzetli olur. Fırınınıza sinmiş kötü kokular için; fırınınızın ortasına yarısı sirke yarısı su dolu bir tava koyun. Fırınınızı birkaç dakika için ısıtın, sonra soğutun. Maydanoz, dereotu, nane gibi çok çabuk bozulan yeşillikleri hiç zayi etmeden kullanmanın yolu; yıkadıktan sonra kesip buzlukta saklamaktır. Kaşarın küflenmemesi için; önce kağıt mutfak havlusuna sarın, sonra poşete koyun. Kuru soğanı önceden doğrayıp buzlukta saklamayın. Tadı acılaşıyor ve sulanıyor.
Dogadan Evinize
Etiketler: edit post
Tepkiler: 
0 Responses