MALZEMELER:
1 çb yoğurt
1 çb sıvıyağ
1 çb su
1 yk tozşeker
1 tk tuz
1 yk sirke
yarım pk yaş maya
alabildiği kadar un
250 gr margarin(çok yumuşak olacak hamurlara sürmek için)
YAPILIŞI:
Hamuru yoğurup 4 eşit parçaya bölüyoruz.her birini servis tabağı kadar açıp aralarını margarin le yağlıyoruz üst üste koyuyoruz ve rulo yapıp bir gece dolapta bekletiyoruz.Ertesi gün 3 santim genişliğinde kesiyoruz.Normal poğça yapar gibi bastırıp iç malzemesini koyarak kapatıyoruz.Tepside mayalandıktan sonra 200 c önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.AFİYET OLSUNNN.....
1 çb yoğurt
1 çb sıvıyağ
1 çb su
1 yk tozşeker
1 tk tuz
1 yk sirke
yarım pk yaş maya
alabildiği kadar un
250 gr margarin(çok yumuşak olacak hamurlara sürmek için)
YAPILIŞI:
Hamuru yoğurup 4 eşit parçaya bölüyoruz.her birini servis tabağı kadar açıp aralarını margarin le yağlıyoruz üst üste koyuyoruz ve rulo yapıp bir gece dolapta bekletiyoruz.Ertesi gün 3 santim genişliğinde kesiyoruz.Normal poğça yapar gibi bastırıp iç malzemesini koyarak kapatıyoruz.Tepside mayalandıktan sonra 200 c önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.AFİYET OLSUNNN.....