Malzemeler:
3 yumurta
1 sb tozşeker
1 sb sıvıyağ
1 su irmik
1 sb süt
1 sb mavi haşhaş
1 sb un
1 pk kabartma tozu
kremşanti
kivi
ŞERBETİ:
1/5 sb su
1 sb toz şeker
YAPILIŞI
Bu tatlıda mikser kullanılmıyor
yumurta ve şeker çırpma teliyle çırpılıp diğer malzemelerde katılarak çırpmaya devam edilir.Akışkan bir hamur elde edilir.Borcamın en büyük dikdörtgen tepsisine dökülerek.170 derecede pişirilir.Şerbet şeker eriyene kadar kaynatılır ve kapatılır.Tatlı soğuk şerbet sıcak olacak.Üzerine krem şanti sürülerek meyveyle süslenir.AFİYET OLSUN........
kek hamurunun içine kivi katıyormuyuz?
ben bu tatlının tarifini başkasından alarak yaptım isminide o koymuş hayır içinde yok kivi sadece üzerinde ama kivi olunca hoş oluyor tadı belkide ondan öyle isim vermişlerdir